Ordspråk

Det finns talesätt för varje upptänklig situation. Ofta är dessa ordspråk fyllda med skadeglad  besserwisser attityd! Man kan riktig höra hur en gnällig missunnsam röst förkunnar: ”Jaha så där går det. Tänk på ordspråket o.s.v.”

Mitt i alltihopa skiner moder soool

Anna har också ett ordspråk som hon framhåller. Jag har aldrig hört någon annan än min kära maka använda detta uttryck. Det kan bero på att det är hennes eget. ”Man ska ta ut glädjen i förskott! För om det blir galet har du i alla fall haft något kul innan!” Det säger väl något om Annas inställning till livet. Kanske är det den inställningen som får henne att vara glad en dag som denna. Vi har haft dåligt väder! Fy och usch! Knappt någon sol på hela dagen. Kalla vindar. Temperaturen bara + 15. Och sedan från 13-tiden REGN. Hur är det möjligt att avsky något som är så nyttigt! Att vara som vi, är att vara kluvna.

Vi vill ha ständig sol med ljumma vindar. Vi vill ha gröna kullar och vatten i vår brunn. Men regn tycker vi inte om, eftersom det komplicerar vårt liv. Då Anna ringde(!) från Tjosan för att berätta att lunchen var klar, piskade regnet mot husets glaspartier. Då jag tittade ut över landskapet förstod jag att resten av dagen skulle gå i regnets tecken. Första problemet var hur jag skulle ta mig till Tjosan. Tur nog låg mitt orange heltäckande regnställ i huset. Det var därför ganska enkelt att ta mig till Tjosan och den väntande lyckostunden. Jag tycker om Annas mat. I dag var det passande nog, en ångande gryta med fläsk, potatistärningar, morötter, lök och en massa kryddor, samt lite grädde.

En hjälte i snygg förpackning

Efter lunchen upptäckte vi att vi hade inget vatten hemma. Alla vattenkrukorna var tomma. Det är 80 m till vattenkranen och regnet smattrade mot Tjosans tak. Det var bara för mig att lida. Anna tycker att jag lider väldigt vackert. Men jag hade svårt att se det vackra i att trava iväg i regnet för att hämta duschvatten. Nu blev inte lidandet så stort, eftersom smattret på ett plåttak är värre än verkligheten. Men lite otrevligt hade jag det.

Jag duschade först som vanligt. Då det blev Annas tur så slutade regnet helt plötsligt. Solen tittade fram mellan de stora molnblocken och färgade för ett en stund floddalen i sitt mjuka sken. Sedan vi var i Sverige har vi haft 14 dagar med underbart väder. Vi är kanske lite gnälliga över en dags regn!

6 Comments

 1. Så snygg man du har Anna i en snygg förpackning,kom ihåg att efter regn så kommer solsken
  o glädje enl. ett gammalt ordspråk som jag tror håller än idag !!!!!

  Nu tar vi semester o drar till värmen,vi skall försöka följa er blogg ändå för vi tycker
  den är så intressant att följa !!!!!!

  Vi vinkar när vi flyger över Portugal !!!!! :)

  Ha det bra ……..

 2. Området där ni bor är verkligen vackert. Tänk bara vad det kommer att knaka i växtligheten efter regnen. Här i Göteborg är ju allt stelfruset i flera månader till. Jag har aldrig varit i Portugal men blev nyfiken på landet när jag fick höra om deras skattelagstiftning för oss svenskar. Tänker kanske åka ner och spana lite i höst. Hur mycket märker ni av de tuffa ekonomiska tiderna för Portugal?

 3. Men jag blir så AVUNDSJUK!!! 15 grader – bara! Vi har också 15 grader, men minus, alltså… Trodde länge att nu var det äntligen slut på den eviga vintern, men icket…
  Så vackert ni har det!! Kullarna är ju gröna, solen skiner – utom ibland, och då skiner ju Jan i sitt orange! Och er utsikt verkar nog vara ”värd att dö för”.
  I morse hördes trots allt kattugglan hoa – alltid något!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *