Full fart

Vi har haft en slitsam vecka. I söndags kom regeringen och räknade oss, i måndags elektrikern med en elingenjör och provade installationerna, i tisdags var vi i Moura och handlade, i onsdags kom elkillen och gjorde klart, i torsdags var vi i Moura och träffade vår ingenjör. Vi hade därför förväntas oss en riktigt ensam och skön dag i dag.

Anna med äventyrsväskan käckt draperad över axlen.

Vi gjorde oss först en njutningsfylld promenad i de vackra omgivningarna. Strövade genom en olivlund (visst låter det romantiskt jämfört med granskog). Sökte oss ner i Trolldalen fram till den vackra källan. Mitt i skönheten och friden ringde vår mobil. Den var så djupt nerpackad i vår äventyrsväska, att vi inte hann svara. Det var ett obekant nummer, så vi tänkte att någon hade ringt fel. Men kort därpå kom ett SMS. Det var på knackig engelska från någon som erbjöd bokförings- och skatteinformation på engelska! SMS:et avslutades med ” The lord will contact them.” Nu väntar vi med spänning på den kontakten! Kanske måste vi ompröva vår oreligiösa livsinställning. Vi får se.

Hemlig källa i Trolldalen. Kan den ha något med telefonsamtalet från The lord att göra?

Vi åt sedan en sen lunch i det svala (!) huset. Bara 24 grader inne i salen. Då ringde telefonen! The lord, ropade vi i stämmor och slogs om att få svara. Jag segrade, eftersom jag kan så många knep sedan min polistid! Så besviken jag blev. Det var inte någon lord, utan bara Fönsternissen (FN). Han undrade om han kunde komma och prata om vår glasveranda. Jaha, då blev vi störda i dag också! Nu är FN en riktig charmör, det är inte det. Det är lugnet vi behöver. Ska det fortsätta så här så kan vi lika gärna starta hotellrörelse.

FN tog alla nödvändiga mått utanför köksdörren. Vi vill ha en glasveranda där som ett skydd inför vinterregnen. Utan veranda kommer det att regna in i köket om vi måste ut en blåsig och regnig dag. FN tittade beundrande på vår rörspis Sonja. Men bara på avstånd. Nu var han inte rädd för Sonja, utan det var det att han inte ville ta av sig skorna. Det behövde han inte, men då fick han stå i dörröppningen på klinkergolvet. Visst är vi konsekventa. Undrar vad vi gör om ”the lord” hälsar på?

FN fick en kort lektion i rörspisens och vedeldningens vindlande vetenskap. Klentroget skakade han på huvudet. Alltid varmt! Fantastiskt! Han ville att vi omedelbart skulle bygga en Sonja åt honom. Ni får 1,000 € för arbetet, var hans förslag. Vi försökte få honom att förstå att vi bara hade gjort en rörspis. Det var omöjligt för oss att lämna någon garanti på ett arbete, sade vi. Trams tyckte FN. Han frös i sitt hus och han ville ha en Sonja. Vi lovade att försöka göra en ritning på Sonja. FN nöjde sig för tillfället med det. Han lovade att ha ett kostnadsförslag på glasverandan till nästa vecka och gav sig sedan skrattande iväg.

Nu väntar vi bara på telefonsamtalet!

Fönsternissen är en återkommande figur i vår blogg du kan läsa fler inlägg om honom under etiketten Fönster.

One Comment

  1. Kanske en ny födkrok, rörspisbyggeri? Ni är ju riktiga tusenkonstnärer som klarar allt: Husbyggeri, kojakt (med eller utan byxor), härmaskfotografering, fastighetsspaning, fakturakontrollering, klädtvätteri (med balja och marschmusik)… Tråkigt verkar ni aldrig ha! Inte jag heller när jag läser er blogg. Ha en skön helg! :)

    PS. Får jag önska mig lite närbilder på sånt som blommar hos er under året?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *