Rikedom

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Tre av Mouras parker

Bara 14 grader i Tjosan då solens första strålar klättrade över Spaniens berg. Det är inte skönt att vakna då vi vet att vi måste åka in till Moura för att handla. Det är inget fel på Moura. Nej, nej! Vi tycker verkligen om vår hemstad. Den är liten och prydlig. Full av små parker på de mest oväntade ställen. Ett myllrande folkliv och många människor som hälsar glatt på oss då de ser oss. Det är oss det är fel på! Vi känner oss inte hela då vi inte får vara hemma på vårt Éguas. Det går inte att ha en skön frukost, då vi vet att morgonens avfärd trampar oss i bakhasorna.

Vi måste som vanligt först in till byn för att hämta posten. Då stötte vi på vår byggare. Full av skratt och värme vinkade han till Anna med vänstra handen medan han skakade hand med mig. Hur hade vi det? Var det inte ett förskräckligt regnande sista veckan? Hade vi fortfarande en massa kaniner som skuttade omkring överallt? Jo visst, svarade jag! Kaninungarna är så gulliga! Då blev han ivrig. Du måste fånga några ungar till mig, så jag kan föda upp dem i mina burar! Byggaren visade hur man skulle stoppa ner armen i kaninboet och norpa en unge eller två. Hans ögon glittrade av upphetsning!

Byggaren visste att vår inställning till kaninjakt inte helt överensstämde med hans egen ståndpunkt. Men när jag lovade honom att vi skulle fråga kaninmamman om det var ok att ta några ungar, så skrattade han bullrande. Han insåg nog att vi var hopplöst förlorade. Några kaninungar skulle han aldrig få från oss. Ett skratt bjöd vi däremot gärna på!

I Moura var vi upp på byggnadskontoret för att fråga efter vår licens. Fördelen med att vara Utlänningen är att alla vet vilket som är vårt ärende. Nej det var inte klart. På fredag skulle ”O presidente” underteckna beslutet. Nu betyder det inte att republikens president skulle vara inblandad. Nej det var bara borgmästaren som skulle underteckna handlingen. Fint nog tycker vi.

Vi avslutade dagen med att från vår terrass se hur solen sänkte sig i väster. Luften var stilla, insekterna surrade, värmen runt +30 och ölen kall! Vi känner oss alltid så rika då vi har varit i Moura och fyllt på våra förråd. Nu klarar vi oss 10 dagar om vi måste.

Please follow and like us:

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *