Motsträvig hustru

Ibland haltar äktenskapet! Ibland är inte vi alltid i takt! Ibland vill hustrun inte vara med! Helt naturligt, säger ni alla som har 122-åriga förhållanden. Men vårt förhållande är fräscht, nytt och vibrerande. Därför tycker jag att det är upprörande att min livskamrat inte vill lämna Tjosan och komma ut och hålla i ett grässtrå! Vikten kunde ju inte spela en avgörande roll. Inte heller vädret, eftersom det var uppehåll mellan åskbullren. Jag anser att hennes ovilja bara var vanlig tjurskallighet.

Hon hade nämligen svårt att bli upphetsad över ett grässtrå! Själv tyckte jag att strået var fantastiskt! Men i kraft av mitt ämbete (äkta man) krävde jag att hon skulle vara tillstädes (viss är det tjusigt med konstiga ord). Alltså gav hon efter och gjorde sin plikt och höll i tumstocken. Grässtrået var 183 cm högt! Är det inte fantastiskt. Om ni tittar ordentligt på bilden, så syns Annas ovilja till stråmätning tydligt.

När jag en stund senare ropade efter henne och kameran, så kom hon omedelbart utspringande till verandan. Kanske berodde det på att jag stod därute och duschade. Kanske var det tanken på en nakenstudie som lockade. Men det jag hade att förevisa var något mer exotiskt. En mastodontbönsyrsa klättrade bakom spisen! Jag avslutade raskt tvagningen och störtade in i Tjosan för att kunna hjälpa till med förevigandet. Medan jag smörjde in min åldrande lekamen med välgörande krämer, så skrek partnern där ute att jag skulle skynda på. ”Du håller väl inte på att smörjer in dig som en fröken” ropade hon! Snacka om könsdiskriminering!

Nysmord och väldoftande kunde jag sedan medverka till förevigandet av bönsyrsan. Anna, som har ett perverst förhållande till bönsyrsor, fångade resolut upp insekten i sin rynkiga hand (hon smörjer sig för lite). Så kunde vi ta några spännande bilder, medan odjuret villigt poserade. Vi tycker att bönsyrsor är så fascinerande insekter. Det är nästan så att vi vill kalla dem vackra!

Varelsen heter Empusa. Vilken slags Empusa vet vi inte.

Läs mer:

Webbmaster och bildredaktör är Anna

3 Comments

  1. Haha, nu fick ni mig att skratta högt! Tack för att man får hänga med i ert spännande liv bland bristande dammar, haltande äktenskap, fascinerande bönsyrsor och gigantiska grässtrån! Äntligen en nyhetsrapportering i min smak. Vad är väl ett kungligt engelskt bröllop mot detta? Enda nackdelen är att jag får skrattrynkor av denna läsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *