Pillerjobb

Jag vaknade redan kl 05 i morse. Min blick ut genom fönstret slog i de heltäckande molnen med en dyster klang. Skulle vi få dis/mulet i dag också. Missbelåten lade jag mig och läste medan jag väntade på hustruns uppvaknande. Det tog nästan en timme innan jag mötte hennes blåa blick och sömniga leende. ”Grattis JG”, sade hon och pussade på min hand. Så började min födelsedag.

Det var lite för hyigt för att sitta ute. Vi satt därför ute inomhus. Det kan man göra i vårt hus. Det är bara att sätta sig framför de stora öppna glasdörrarna! Där sitter vi i lä från vinden, men med hela utsikten framför oss. Under morgonkaffet började molnmassorna att brytas sönder och efter en kort stund kom solen fram.

Jag började idag kapa de klinkers som ska ligga runt golvbrunnen. Det är tur att jag inte behöver fakturera min arbetstid. Ingen skulle betala för arbete i 6 timmar om resultatet är 4 st. tillkapade klinkers. Oerfaren som jag är måste jag pröva mig fram. Det blir alltid ett par felaktiga provkapningar. Anna tycker aldrig att jag arbetar långsamt. Hon slår alltid ihop sina händer och uttrycker sin förtjusning över mitt arbete. Det är naturligtvis mycket stärkande för min arbetsglädje.

Strax efter lunchen ringde Ingvar Kamprad och pratade portugisiska med kvinnlig röst. Han ville komma och leverera våra möbler nu på fredag! Så spännande det ska bli! Mest spännande är om bilen med möblerna kommer fram på vår väg. Om bilen inte är för stor så kommer det att gå bra. Annars har Handelsmannen lovat att transportera med sin bil från byn ut till oss.

Vi slutade arbetsdagen som vanligt vid 5-tiden. Jag tog en grovdusch ute på terrassen, medan Anna gick och hämtade födelsedagsförfriskningarna. Det är mycket härligt att stå i ödemarkens tystnad och tvätta sig med solvarmt vatten. Därefter en lång skymningsnjutning under småprat om vårt liv. Plötsligt stördes idyllen av en lustigt formad bönsyrsa. Det var bara att försöka få in det ovilliga odjuret i kameran. Bönsyrsor är fantastiska insekter. De kan se ut precis hur som helst!

Fler bilder på bönsyrsor här.

Redaktör och bildansvarig är Anna

6 Comments

 1. Grattis i efterskott till Jan!
  Vad spännande det ska bli att få se era nya möbler. Jag förstår att ni längtar.
  Jag var själv på Ikea i dag, en nära-döden-upplevelse, hu… Självklart fanns dessutom bara hälften av det jag skulle ha.

  Fin bild på bönsyrsan. Vilken fascinerande insekt!

 2. Grattis i efterskott Jan! Förresten…..du firar väl i dagarna tre? :-) Telefonsamtalet från portugisiska Ingvar var väl en fin present! Nu håller vi tummarna för att transporten ska avlöpa väl och att allt finns med.
  Bönsyrsan lyckades ni verkligen fånga bra. Visst är det märkliga djur! De ser ut att vara kvarlämningar från en svunnen tid.

 3. Hej o Grattis på födelsedan Jan,vad ni sliter med hus o allt i värmen men det blir ju så
  fint när det blir klart !!!!
  Skönt måste det bli när Ikea-bilen kommer med möblemanget o ni får det mer ombonat med
  möblemang att få njuta av,eller hur ??????
  Ha det så skönt,här hemma njuter vi av sommaren o snart semester med sköna Husbilsturer !!!!

 4. Grattis Jan! med två dagars efterskott.

  Hoppas ni reder er i värmen.
  Jag håller själv på med små jobb och bi sysslor. Bikupan och ställningen är färdiga så ikväll hämtar vi bin.

  Mattias

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *