Party säsongen börjar

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Så vaknade vi till en stadsresedag. Morgon var verkligen sval, nästan lite hyig. Luften klar som kristall och bergen i fjärran var tydliga som under en vinterdag. Vi har haft många nätter nu med riktigt svalt väder. Inga behov av fläkt eller fuktering med hjälp av Spruttan. Nå tillbaka till dagens bestyr!

Då vi lämnar Éguas är Selma full med vanliga sopor, återvinningspåsar med plast, plåtburkar och glas. I baksätet 9 st. tomma vattenflaskor att hämta dricksvatten i, samt kylväskan med frysklabbar. Första anhalten är alltid posten. Anna gick in i postkontoret och hennes kraftfulla ”Bom dia” hördes ut till mig. Efter en stund kom hon tillbaka för att hämta sitt pass. Det var ett rek som skulle lösas ut. Det viktigaste ärendet är annars att hämta min veckotidning The Economist.

Nu börjar bråda tider för gatugirlangjobbarna. Ingen by utan fest. Ingen fest utan girlanger.

Det var ett brev från skatteförvaltningen som vi hade fått. Det viktiga skattebeskedet angående vår inkomstskatt i Portugal. Men som vanligt hade vi ingen skatt att betala i Portugal. Det som Sverige tar är nästan dubbelt så mycket som Portugal skulle vilja ha, så det blir inget över att betala här. Skatten i Sverige slipper vi inte, eftersom vi får min pension därifrån. Men vi är nöjda ändå!

Sedan var det vattenhämtning vid bybrunnen, slängning av sopor och återvinningsavfall. Därpå störtade Selma iväg till Moura så att vi skulle kunna fylla på alla tomma matförråd. Vi var tillbaka på Éguas vid 13:30-tiden, som vanligt fullständigt uttröttade! Visst är det konstigt att vi blir så slut av att göra vår vanliga veckoresa! Det är som om vi inte klarar av stadens jäkt och stök. Och ni ska veta att hetsen i Moura ligger på en minimalistisk nivå. Staden var nu förberedd inför sommarens höjdpunkt. I morgon börjar firandet av ett lokalt helgon ”Senhora do Carmo”. Festligheterna avslutas på måndagen. Olika evenemang på dagarna och stora marknadsliknande festligheter varje kväll. Det är parader, sånguppträdanden, allmän dans, fyrverkerier och ett oändligt oväsen.

Vi har varit in ett år på lördagskvällen. En kul upplevelse, om man inte har det som vi. Lång väg hem med dåliga möjligheter att duscha mitt i natten. Efter denna helg, följer liknande mindre fester i alla byarna. Så håller det på hela sommaren till fram i september. Hua! Vi kan höra musiken över kullarna till långt in på natten, fast vi har 5 km till närmaste byfest! Stackars människor som bor mitt i stöket!

Redaktör och bildansvarig är Anna

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *