Ett fall för patologen

Förmiddagen inleddes med en optimistisk utgrävning av tvättmaskinens inre vindlingar. Det är nog inte bra att förvara tvättmaskiner mer eller mindre utomhus någon längre tid i Portugal. Efter en yttre tvättning, blev vitvaran faktiskt vit. Vi backade några steg och kisade i det starka ljuset på maskinen. Den såg riktigt fin ut! Uppmuntrade började vi demontera bakplåt och överdelen. Med varje titt in i maskinens inre sjönk vårt goda humör. Det såg helt enkelt för äckligt ut.

Möss hade tydligen bott tryckt och bekvämt under många år ovanpå betongvikten. Det var som att behöva skotta ut en mindre ladugård. Insidan på ytterplåtarna var dekorerade av snäckor. Då vi snurrade på trumman, kunde vi höra hur snäckor skramlade där inne. Oinspirerade sköljde vi ur trumman, petade håglöst i musträcket samt upptäckte en avgnagen elkabel. En skadad kabel hängde sorgeset bredvid. Då beslöt vi att skicka maskinen till Fonus, för en ståndsmässig behandling! Familjerådet tyckte enhälligt genom acklamation att investera i en ny tvättmaskin.

Det är skönt då utgiftsbeslut är så självklara att det inte finns något alternativ. Inga överväganden eller budgetförhandlingar! Nästan euforiska ropade vi, ” nu slänger vi skiten och köper nytt”!

Med lätt hjärta kunde vi därefter inrikta oss på klinkerläggningen i badrummet. Vi hade köpt alla plattor som Handelsmannen hade i lagret. Några var lite skadade med naggar på kanterna, dessutom är det alldeles för nätt. Badrummet behöver ca 50-52 plattor. Vi har 56, varav 5 lite skadade. Det ger inte utrymme för misslyckade kapningar eller felmätningar. Alltså ett nervpirrande åtagande. Vår reservplan är att vid behov använda en annan sorts plattor, som dekoration, i duschen. De är matchande helblåa och kan läggas som en ram. Dagens arbete blev att göra klart för toastolen. Vi har fått lyxvanor och har ingen önska att återgå till dasset. Där förvarar vi nu bensin och rikligt med spindlar.

På kvällen gick vi åter på visit. Det var Thomas som bjöd på avskedsmiddag. Han börjar i morgon sin körning tillbaka till Sverige. Kvar blir husvagnen Arnold. Nu fick vi njuta av stekt lax och klyftpotatis i kvällssolen. Det är mysigt med grannar!

Redaktör och bildansvarig är Anna

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *