JG problematiken

Min barndomsvän Marita och hennes familj är trogna läsare av vår blogg. Kul att ha en kvinnlig vän eftersom jag inte har någon syster. Men Marita är på sätt och vis min syster. I sitt senaste mejl undrade Marita vad JG betyder. Trogna läsare har kanske lagt märke till att min hustru Anna kallar mig för JG. Eftersom Marita var den första som frågade om JG, så har hon vunnit en kartong av husets vin. Hon måste dock själv komma ner och hämta den.

Vi utlyser härmed en spännande tävling. Den som kan gissa vad JG betyder kommer att få två (2) kartonger av vårt husvin (12 flaskor). Självfallet måste vinsten uthämtas här på plats. Marita får icke deltaga i denna tävlan, eftersom hon har fått reda på svaret!

Annars har vi idag fortsatt med att lägga klinkers i badrummet. Det är roligt att lägga klinkers. Även om det värker i knäna, svetten svider i ögonen och det är ett oändligt arbetande med vinkelslipen (fast i Portugal så är det ingen vinkel). Nu är min belöning inte bara att golvet växer i badrummet, utan också att Anna springer runt och ger mig service! Just Annas omsorger ger mig stor tillfredsställelse. Vi män vill vara hjältar! Vi vill vara utforskare, jägare och äventyrare. Men att vara detta utan en kärleksfull och uppmuntrande kvinna, är som att spela teater inför en tom salong!

Nu är min salong alltid proppfylld, eftersom Anna surrar runt mig som en geting kring ett wienerbröd! Jag hade nästan gjort klart hela badrummet (duschen oräknad) det var bara en bit som fattades vid dörren. Trött, nöjd och lortig gick jag ut på terrassen för att göra en grovavsköljning av dagens svett och damm. Så skönt att sedan stå där och soltorka. Bli lite avsvalkad och få sätta sig i skuggan och dricka vårt läskeblask (rosévin).

Mitt under den syndfulla njutningen hör jag i bakgrunden att Anna går in på toa!!!!! PÅ DET NYLAGGDA GOLVET! Milda Matilda! Vad tänker min kärleksfulla hustru på! Inte på golvet i alla fall. Nu tror jag att både vårt äktenskap och golvet klarar av Annas klavertramp. I hemlighet tycker jag att det är mycket roande! Hustrun kan vara väl perfekt ibland!

Redaktör och bildansvarig är Anna

11 Comments

 1. Hej! Så fint det blir tycker Minna & Amanda! Amanda vill att jag tydligt och distinkt ska skriva till morfar ”fina plattor!” Så nu är det gjort. JG måste förstås vara Jan Gullet, helt uppenbart!

  Kram på er från oss i Malmö.

 2. Ingen har hittills haft riktigt rätt även om någon verkligen har snuddat vid sanning i frågan om vad JG betyder. I morgon avslöjas svaret på gåtan. Vi får uppenbarligen behålla vårt vin för oss själva. Men vi är inte snåla, så om ni kommer förbi bjuder vi naturligtvis på ett glas eller två.

 3. Hej på er !! Vi gissar på Jan-Gottfrid o hoppas ni har det gött i värmen,själva så njuter vi av sommar o semester med härliga Husbilsturer !!!

  m.v.h Rolle o Carina

 4. Jag vet !!!! J står ju för Jan naturligtvis och G står för Gustav Adolfs torg eftersom det var där ni träffades första gången.
  Alltså Jan – Gustav Adolfs torg.
  Hihihi.
  Man gör ju allt för att kunna komma ner till Portugal : )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *