Likt en bro över mörka klinkers

Så äntligen har vi kommit åter dit där vi var den 7 december. Då hade vi också ett färdigklinkat/kaklat badrum. Men som ni vet blev hela badrummet totalt misslyckat. Huvudsakligen därför att vi hade valt ful klinker som vi fogade tomterött. Vi är så glada att vi hade ork att reparera våra misstag. Beslutet att göra om hela golvet i badrummet blev ganska enkelt då vi konstaterade att duschens avlopp inte fungerade.

Med tanke på min, Annas, fadäs att kliva på nylagda klinker härom dagen, gjorde maken för säkerhetsskull en bro över dagens nylagda golv

Anna och jag är eniga då vi betraktar livets olika beslutsvåndor. Det är inte nödvändigtvis de stora besluten som är svåra. Som t.ex. då jag friade till Anna. (Undrar om Anna tyckte det var enkelt att svara ja?) Inte heller hade vi svårt att bestämma oss för att köpa vår farm. Det är nog så att de svåraste besluten är då inget alternativ känns självklart rätt. Det är dessa beslut som tär på stresshormonerna. Även om frågan gäller det banala som vilken restaurang som vi ska äta på.

Då vårt badrum var klart första gången tyckte vi att det hade ett förfärligt fult golv. Duschens avlopp fungerade inte och vi ville bara gråta! Därför var det enkelt att bestämma att golv, avlopp och duschutrymme skulle göras om. Det fanns inget annat alternativ. Denna gång utan stressen från byggnadslicenser och tidsbrist. Vi är nu mycket nöjda. För det första så fungerar duschens avlopp. Sedan ger den nya (gamla egentligen) klinkern ett fräscht intryck i badrummet. Avskiljaren mellan dusch/badrum i granit, ger en känsla av lite lyx! Nu återstår fogarna. Vis av skadan blir det inga försök att matcha färger och strukturer. Som  bloggvännen Jens från Annes Hus sa i sin kommentar. Foga alltid grått! Det blir aldrig fel!

Värmen börjar alltmer ta sitt glödgande grepp om vårt liv. Vi ser dock med tillförsikt fram mot kommande somrar. Huset, som har alla fönster stängda på natten, är trots det en svalkande oas under siestan. I morgon ska vi köpa massor av myggnät hos Handelsmannen. Med myggfönster på plats, kommer nattens svalka att kunna blåsa in i huset. Nu får huset aldrig en möjlighet att tillgodogöra sig den nattliga nedkylningen. Trots det är sovrummet dessa dagar upp till 4-5 grader svalare än salen! Det lovar gott.

One Comment

  1. Ja men visst säger jag så många kloka saker. Ibland begriper jag inte själv hur insiktsfull jag är. Foga grått, det är ju näst intill ett bevingat uttryck, nästan som om det skulle platsa i Havamal eller Odysséen och skulle kunna begrundas av generation efter generation.

    Själva har vi en avlopp i duschen som förmodligen läcker in under våra kakelplattor så att det tränger ut vatten på andra ställen där det inte borde. Om jag inte aktar mig får jag äta upp mina förnumstiga ord om kakling med råge.

    :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *