Blivande vanvettsaffärer

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Värmen, som återkommit till våra vackra trakter, sveper sina 38-40 grader kärleksfullt runt våra svettiga kroppar. Selmas AC avled diskret för flera somrar sedan. Vi gjorde några futila upplivningsförsök som bara gladde reparatören. Men det är hårt att färdas i bil i Alentejo under sommaren. Visserligen har vi alla fönster nere, men temperaturen är sådan att inte ens fartvinden kan skänka en lättnad. Det är endast genom att bespruta oss med Spruttan, som vi uthärdar somriga bilturer. Det gäller dock att planera spruttandet så att vi inte är nyvattnade då vi kliver ur Selma. Det väcker en viss uppmärksamhet om att stiga ur Selma liknar att stiga ur poolen! Den värsta blötan bör alltså ha dunstat innan man når destinationen. Därför gillar vi hemfärder. Då kan vi njuta och begjuta oss så mycket vi vill.

Vår trogna gamla Selma. Vår trogna gamla skatt... undrar vad Stig Järrel sagt om henne i förrgår natt.

Innan vi besökte Solkillen i Beja gjorde vi en runda till några bilförsäljare! Visst är det förfärligt att behöva fundera på att pensionera Selma. Men Maggan, som åkte med oss i våras, kan intyga att Selmas plastinredning allt mer förvandlas till vassa fragment. Vi vill absolut inte lägga ut pengar på en ny bil. Men verkligheten bankar med sina valkiga händer på vår förnekelses dörr. Begagnade bilar är dyra i Portugal. Begagnade bilar är sönderkörda i Portugal. Begagnade bilar är en dålig affär i Portugal. Därför har vi i dag tittat på nya (ordet ger oss svindel) bilar. Här i södern använder alla hantverkare och små företag skåpbilar med två/tre sätendär fram och ett rejält lastutrymme där bak. Enkla rustika bilar i många olika märken. Alla ser ut som alla andra, helt utan flärd och glitter. En sådan liten skåpbil har ett nypris på drygt (före JG:s prutningar) 12,000 €. Betänk då att en begagnad dylik bil med 6 år på nacken kan kosta 8,000 €. Vi börjar fundera på att ett nybilsköp nu, skulle kunna tjäna oss resten av livet (i alla fall mitt). Är vi galna eller kloka!

Efter den upprörande konfrontationen med nybilarna, träffade vi vår Solkille med fru. Vi har varit deras kunder i över 6 år och de tar fortfarande emot oss med värme! Det ni! Vi hade ett kort och enkelt möte med Solparet. Anna och jag hade sedan länge kommit fram till vad vi ville ha och orkade med. Lite oklarheter runt transformatorn, men där rekommenderades vi att ta en medelstark! Vi försökte få Solisarna att sälja en av sina små skåpbilar till oss. De skrattade och slog ifrån sig. Men de berättade att massor av småföretag har det svårt nu i Portugal. Många begagnade skåpbilar kommer ut på marknaden, så kanske kommer priserna på begagnat att sjunka. Vi får se, än kämpar Selma på!

Det är en sådan vi vill ha………

Please follow and like us:

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *