Åtta år

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Först en dikt av Ragnar Ekelund. Jag har burit den dikten i min plånbok, kanske över 25 år. Det är en dikt tillägnad kärleken. För mig är det Annas och min kärlek!

”Du är hos mig, jag är hos dig och allt är stort och stilla, och allt är annorlunda nu än någon annan dag. I hela denna vida rymd, där stjärnor lysa stilla finns bara du och jag, vi två, och våra andetag, nyss heta, flämtande i lust och nu så svala stilla. I hela denna vida rymd finns bara du och jag.

Nej, inte du och inte jag, nu är det blott en enda, i denna natt och nästa dag och efter tusen år. Bakom oss många tomma mil, förhärjade och brända, framför oss en oändlig stig av aldrig anad vår. Den vandrar vi, nej inte vi, nu är vi blott en enda, i denna natt och nästa dag och efter tusen år.”

Det är i dag åtta år sedan Anna kom ner till mig i Portugal. Vi känner båda att något helt omvälvande nytt hände vid det tillfället. Det var som om all tid innan bara var en förberedelse för vår förening. Den sanna tidräkningen började då, den 26 september 2003.

Dagen till ära en riktig "svensk" festmåltid.

Nu i kväll, då den ljumma skymningen faller utanför Tjosan, känns dagens datum än mer tydligt. Detta är troligtvis vår sista natt i Tjosan. I morgon ska Solkillens anställda komma och montera vårt nya elsystem. Då kommer elen att kopplas bort från Tjosan. I stället blir huset upplyst av våra fåtaliga lampor.

Vi köpte vårt Éguas i mars 2005. Hela tiden sedan dess har vi egentligen bara planerat för det som ska ske i morgon. Visst har resan mellan mars 2005 och nuet varit arbetsam. Vi har tillsammans slitit, trälat och våndats. Men viktigare är att vi har haft roligt, njutigt, älskat varandra, famnats av den fantastiska naturen som vi lever i och nått fram.

Det är därför vi tycker att dikten passar så bra på oss. Särskilt ”framför oss en oändlig stig av aldrig anad vår. Den vandrar vi, nej inte vi, nu är vi blott en enda, i denna natt och nästa dag och efter tusen år.”

Please follow and like us:

8 Comments

 1. Tänk att ni prickade in årsdagen……….var det planerat eller var det en ooopsie?
  I vilket fall kunde inte firandet bli bättre än med Kalles kaviar och …..kan det vara herrgårdsost??……oj, nu fick jag en sån där riktig snålvattenslängtan efter herrgårdsost……taskigt av Ingvar att dom inte säljer annat än IKEA-märkta varor längre. Ingen Kalles kaviar, ingen hushållsost, ingenting av allt det vi uppskattar såååå…..bara IKEAmärkta varor :(
  Men nu till något roligare…..grattis till din fortsatta vandring i denna dag och efter tusen år! Vandra hand i hand ni två.

 2. Grattis till er tid tillsammans o ha en underbar inflyttning i ”Huset” !!! Det måste kännas
  underbart att den dagen äntligen har kommit o vad ni måste ha längtat efter den !!!
  En fin dikt som passar in på er i solens land o må den lysa o värme er långt in på hösten.
  Roligt att följa er blogg var dag o se hur ni lyckats i ert husbygge !!!
  Ha en fin tid framöver nu o unna er lite mysig tid i huset :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *