Kylskåpets sång

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Vi låg i den svarta natten och hörde hur det nya kylskåpet började surra. Ett nytt hus, nya ljud. Självklart måste vårt nya hem vara fyllt med nya och obekanta ljud. Vi hörde inga ljud från bönsyrsor som dunkade mot fönstren. Inga bangar från plåt som krympte i nattens svalka. Inga dångande ljud då vi slog i benen i Tjosans vägg då vi vände oss om. Vad som störde oss var inte frånvaron av ljud. Nej det var det nya som var störande.

Det är över 6,5 år sedan vi hade ett kylskåp som surrade i natten. Nu låg vi och stirrade med ängsliga, oseende ögon i den svarta natten. Hur skulle det gå med våra batterier med ett kylskåp arbetande hela natten? Skulle inte vår stora dyrbara el-investering kollapsa i en gnistrande fanfar. För det är väl inte möjligt att ha ett kylskåp på gång mitt i natten?

En man och hans glass(njutning)

Då gryningens barmhärtigt gjorde sitt intåg, skyndade jag ut för att avläsa hur våra stackars lidande batterier hade klarat nattens wattanstormning. Enligt vår apparatur var batterierna i princip fulla av kraft? Ofattbart! Hur kom det sig att allt var så bra? Det är bara så att vi har ett problem med oss själva. Vi kan inte fatta att vi har tagit steget ut i den fria el-världen. Vi är inte längre hänvisade till dagens solsken för att känna att vi har täckning för vårt elbehov.

Vi var inne och handlade idag. Anna köpte, (detta kan ni inte tro) två paket glass och ett paket fryst fisk. Vid lunchen då vi kom hem åt vi glass till efterrätt. Det har aldrig tidigare varit möjligt här på Éguas. Jag älskar glass. Att nu åter få njuta av denna lyx, kändes överväldigande. Den frysta fisken kommer att hamna i Annas fantastiska fisksoppa!

Det är så att vårt liv har klivit in i en helt ny dimension. Inte nog med att vi har ett hus att bo i. Vi har dessutom el hela dygnet.  En annan förbättring, tycker Anna, är att inte duscha utomhus. Det är så att både jag och myggen tycker om min Hustru. Hon uppskattar dock min uppvaktning mycket mer än myggens!

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Välkommen till 2000-talet! Sitter i vårt arbetsrum i Tavira, knackar på min I-pad, tittar på svensk TV (satelliten Eurobird), luftkonditioneringen ger skön svalka, lamporna lyser, kaffebryggaren hostar, kylskåpet brummar och telefonerna ringer.

  2. Tänk vad bra med frys och kyl!
    Bara det att kunna slippa de eviga konservburkarna och sen möjligheten att kunna ta vara på extrapriser etc, med ert nya lagringsutrymmen.
    Toppen både för matvariation och för plånboken i långa loppet…

    För om man riktigt tänker efter, så är all glädje utan rotmos konstlad glädje, alltså; mitt middagstips, rotmos med rimmat fläsk eller bacon.
    /Mimmi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *