För- och nackdelar

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Fågelsången har börjat växa. Tydligast är Kalles (härfågeln) hoande. Tre eller 4 hoanden på rad, börjar fylla våra dalar. Varis (varfågel) metalliskt entoniga läte är inte vackert, men tydligt. Här borde jag även kunna berätta om nufågeln, men det finns ingen här hos oss. Men budskapet från fågelvärlden är tydligt och njutbart.

I vår kikare kan vi följa drivandet av stora boskapshjordar mellan de olika betesmarkerna. Traktorer arbetar sig fram över vida slätter och plogar fram den röda jorden. Oliverna börjar mogna medan fruktträd (kan det vara päron, äpplen) får en svensk höstrådnad i sina kronor. Fikonträden börjar tappa sina blad under det att de första gröna bladen sticker fram på mandelträden.

Vi lever i naturen och njuter av dess rikedom. Vi lever i glesbygden och kämpar med dess efterblivenhet. Det är då vi efterfrågar varor/tjänster som just glesbygden är som tydligast. Vi kan inte vara säkra på att det vi vill ha finns i byn, eller i staden. Kanske måste vi åka till de stora städerna Beja eller Évora för att hitta det vi söker. Att åka nästan 20 mil en dag för att hitta en viss sorts skruv, lampa eller eltandborste är faktiskt lite stökigt.

Jag åkte i dag in till Moura för att hitta en koppling till vår varmvattenberedare. Nej en sådan koppling hade de inte! Men om du kombinerar dessa tre kopplingar, så fungerar det lika bra. Fungerar kanske det gör, men alla kopplingarna upptar 1 dm på röret! Fult, otympligt och en källa till läckage.

Där har ni vårt dilemma. Det går nog inte att få skönhet, tystnad, natur och harmoni om vi vill ha varor, utbud, effektivitet och bra priser. Vi har gjort vårt val och sliter med outvecklingen. Oftast kan vi ta det som händer oss med ett skratt. Det är ju i alla fall väldigt charmigt och mycket olikt hemma! Oftast är det så. Men ibland vill vi skrika, slå och sparka. Då åker vi hem till vårt Éguas, njuter av utsikten, värmen och varandra och säger: ”Tänk så lyckliga vi är som får bo här”. Och glass finns det alltid att köpa.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *