Att slänga

Vår kära husvagn Tjosan är fortfarande full med våra ägodelar. Vi kan inte ha det så, eftersom hon ska bli vårt nya förråd. Dessutom den enda plats där vi kan förvara saker utan att riskera att skogsmössen flyttar in och förstör. I huset finns en massa saker som ska förvaras i Tjosan. Därför har vi i dag börjat röja i vår gamla bostad.

Att slänga saker är alltid fyllt med en liten ångest! Men har vi inte nytta av den där saken? Titta den här är bara lite sliten, kanske duger den. Men vi är beslutsamma och klarsynta. Allt i form av sängutrusning är nytt i huset. Vi har därför ingen användning för gamla bäddmadrasser, kuddar eller täcken. Vi slänger även det mest slitna sänglinnet. I Annas nya hyllor ligger travar av Ingvars godsaker. Vi har helt enkelt inte plats för något slitet.

Mitt i glädjen över att få göra rent i Tjosan, smög det in en liten känsla av vemod. Detta har varit vårt hem i 6,5 år. Den tiden är slut nu och vi går vidare in i en helt ny situation. Hela tiden förvånas vi över att Tjosan är så liten. Hur fick vi plats för allt det som behövdes i livet. På den tiden var bilen Selma vår mussäkra garderob. Det betydde att vid resor in till staden, var vi först tvungna att bära in allt från Selma in i Tjosan. Då vi återkom fullastade med veckohandlingen, så måste vi växelvis bära från Tjosan till Selma samt tvärt om. Faktiskt lite slitigt, särskilt om det regnade. Men nu är den tiden förbi.

Vi har just nu inte den rätta gnistan i det fortsatta arbetet på huset. Det saknas fortfarande en mängd mindre, och några större, saker som måste fixas. Handfatet har nu kommit på plats i badrummet. I morgon hoppas vi hitta badrumsskåp samt badrumsbelysning. Men vi har inte så stora förväntningar. Utbudet i vår stad Moura är lite begränsat. Men nog ska vi kunna hitta duschdraperi.

4 Comments

  1. Så snyggt det är! Förstår också att det kan kännas lite vemodigt. Nu har jag börjat att ta tag i högar med kort och negativ – ett fyllt hallskåp. Det är massor med känslor som gör sig påminda. Mycket försvinner sen jag lagt en del för inskanning. Ha dé!

  2. Hoppas att ni känner er tillfredsställda med ert bygge och hoppas att ni kommer att trivas där i. Har följer ett tag nu och min plan på att jag samt min sambo ska flytta till Spanien är en längtan som bara blir starkare. Lycka till.

  3. Nu har vi borjat var resa fran Sahara, via Tanger, via Granada och har efter tva dagar i Tarifa anlant till Olhao. Vi narmar oss sakta men sakert era trakter, men hor av oss i god tid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *