Sängprassel

Fr.o.m den 29 mars 2018 är vårt hus Till Salu Se här    

Kvällen kommer och vi njuter av att få vara i huset. Allt är så enkelt med husboendet. Vi kan duscha när vi vill, vi har lampor att tända och kylskåpet Asta surrar tryggt. Varför vill då inte den rätta harmonin infinna sig i den äkta sängen? Då vi tre ligger där och har det skönt, smyger det sig in en sten i skon. Det är Ingvar som är stenen. Hela vårt sovrum är en hyllning till honom. Vi ligger i våra sängar omfamnade av hans närvaro. Och det är just det som är problemet!

Ingvar prasslar så infernaliskt. Eftersom vi lever i den tysta vildmarken, är Ingvars allerstädes närvarande prassel ett riktigt otyg. Prassel från Ingvar borde vara från massor av sedelbuntar. Men nej! Det är hans förbannade lappar som stör. Dessa lappar hänger långa och breda på varje liten textil. Som på min kudde, där jag vilar mitt vackra huvud. Först har vi själva kudden.  Den har en lapp, säker på drygt en kvm, med kundupplysningar på 32 språk. Denna lapp, liksom alla andra består av ett plast/metall material med en synnerligen hög skrammelkoefficient.

Kudden är instoppad i ett skyddsfodral, även det försett med upplysningar på alla världens språk. Slutligen kommer själva örngottet som naturligtvis har sin egen stora, bullrande konsumentupplysningsapparatur (29 bokstäver, det är svårt att komma över 30)! Inte undra på att det har varit svårt att sova i detta oväsen. Jag har övervägt att använda hörselskydd, men man sover inte gott med dem på huvudet. I morse befriade vi oss från bitar av Ingvar! Det låter elakt, men ordet är valt för att beskriva med vilken lättnad vi upplevde amputationen av alla hans lappar. Kommande natt förväntas vara tyst och stärkande.

Annars har jag idag kopplat ytterligare en avstängningskran på vattenröret som går från HB in i huset. Röret har nu totalt 4 st. kranar. Anledningen till denna mångfald är att vi vill ha två kranar som stänger av det yttre tappstället. En öppnad kran skulle kunna tömma hela vårt vattenförråd. Vi har rävar här. De är busiga och biter och drar i allt som luktar människa. Att räven skulle ta tag i kranens handtag (kulkranar) är inte osannolikt. Därför kan vi nu ha vatten in i huset även nattetid med den trygghet som dubbel säkerhet skapar. Tidigare stängde vi av allt vatten uppe vid HB varvid vi fick vara utan nattvatten i huset.

Please follow and like us:

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *