Billiga flyg Portugal – SverigeSenast uppdaterad 2010-05-16

Billigt flyg sommaren 2010
Under de 7 år jag bott i Portugal har det blivit några flygresor mellan Portugal och Sverige. Vi har lärt oss en hel del om hur man hittar billigast möjligt flygbiljetter och vill dela med oss av den kunskapen.

Vi flyger både till/från Lissabons flygplats och flygplatsen i Algarve, Faro. Från Sverige tillbaka till Portugal flyger vi antingen från Köpenhamn eller Stockholm (Arlanda eller Skavsta).

Eftersom vi alltid jagar de billigaste flygen, söker jag ALLTID på flygbolagens egna hemsidor. Detta gör jag för att få en fullständig bild av priserna under olika tider och dagar. Det kräver en hel del jobb men det är det värt, prismässigt i alla fall. Kan man bara flyga fixa datum så är det nog enklare att ta hjälp av olika söksajter för att hitta flygresor. Men jag vill höja ett varnade finger. För det kan vara svårt att få den överblick man behöver för att hitta de allra billigaste flygbiljetterna och vissa flygbolag är inte med på dessa sajter.

Tänk också på att man inte alls måste köpa tur och retur biljetter på samma flygbolag eller inte ens för samma destination. Vi har lyckats pressa priserna rejält genom att kombinera olika flygbolag och destinationer.

Flyg Sverige-Portugal sommaren 2010

Faro (Algarve) – Stockholm

I år flyger Ryanair och Norwegian direkt mellan Faro och Stockholm.

Ryanair till Skavsta (Nyköping) och Norwegian till Arlanda

Ett krångligare alternativ är att flyga mellan Faro och London, Stansted och därifrån ta sig till Skavsta med Ryanair. Det alternativet tycker vi dock faller i sommar då Ryanair flyger direkt Faro-Skavsta. Men andra år har det varit mycket billigare, om än tröttande, alternativ .

Faro – Köpenhamn

Där är det Norwegian som flyger direkt. Även här går det naturligtvis att krångla sig över London.

Under vissa perioder i sommar går det att sänka biljettpriserna rejält genom att flyga med Easy-Jet till Standsted och sedan ta sig till Faro med antingen Easy-Jet igen eller Ryanair.

Faro – London

Om ni någon gång funderar att flyga Sverige – Portugal över London. Se till att planen både landar och lyfter från samma flygplats, annars blir det dyrt och krångligt.

Easy-Jet, Ryanair och  Monarch (Monarch flyger endast över Gatwick) är de lågprisbolag som trafikerar sträckan. Sedan får man leta sig vidare antingen till Stockholm eller Köpenhamn.

London – Köpenhamn

Easy-Jet, Norwegian och Cimber Air flyger denna sträcka.

London – Stockholm

Ryanair flyger  till Skavsta

Norwegian flyger till Arlanda

Från Sverige/Köpenhamn till Lissabon har vi inte hittat så många lågprisflyg i sommar. Men Cimber Air flyger mellan Köpenhamn och Lissabon.

Flygplatserna

Faro (FAO)

Lissabon (LIS)

Stockholm-Skavsta (NYO)

Stockholm-Arlanda (ARN)

Köpenhamn-Kastrup (CPH)

London-Stansted (STN)

London-Gatwick (LGW)

//Anna

Till bloggens startsida

6 Comments

  1. Nu upptäckte jag att Norwegian flyger året runt till Portugal…skönt att inte behöva betala tusentals kronor med att flyga med Tap…dessutom kan man flyga direkt till Faro.

  2. Hejsan!
    Roligt att läsa om Portugal på er sida!
    Vi planerar att åka till Portugal, Algarve i slutet av maj 2013( vad tror ni om vädret då?) och jag undrar om ni möjligen har några fina tips till oss! Vi åker 9 personer varav 5 vuxna och 4 barn i åldrarna 3-15 år! Vi vill hyra ett hus på någon fin plats och det finns ju en hel uppsjö av uthyrare! Några tips på hur vi ska tänka och vilket ställe vi ska välja?

    MVH Anna-Karin från Piteå, Norrbotten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *