Blodvite

Hej Stinsan!

Du får ursäkta om jag skriver lite slarvigt och långsamt. Men det är så att jag för tillfället uthärdar ett visst lidande. Ja, ja. Jag vet. Pjosk, pjosk tycker du. Men denna gång Stinsan gäller det blodigt allvar. Och när jag pratar om blod så menar jag just mitt eget personliga dito.

Jag är skadad! Ont i armen och ett stort plåster pryder dekorativt min underarm! Anna springer runt som en äggsjuk höna och pussar på mig: Så du förstår att jag trivs. Slarvade lite i dag då jag skulle bygga den sista formen runt en pelare. En form föll ner över mig. Jag såg den komma och fick upp höger arm. Annars kanske den hade träffat huvudet. Gjorde rejält ont, mycket blod och elände. Men din dotter tog hand om mig på ett föredömligt sätt.  Hennes ängslan har liksom en bedövande inverkan på min smärta. Månne upplever alla hjältar dylika sensationer då de återvänder till sina hustrur efter år i fält.

Nå! Nu är det så att det passade alldeles utmärkt att bli skadad idag, eftersom vi väntade besök av våra svenska vänner från Monsaraz. Det blev liksom ingen arbetsdag ändå. Mitt stora plåster gjorde mig naturligtvis till dagens hjälte.  Fru Monsaraz blev dock lite besviken. Hon hade väntat sig ett Musse Pigg plåster. Jag har redan antecknat den varan på inköpslistan.

Boll på kvällspromenad på verandan

Vår padda Boll lyckades vi fånga på bild härom kvällen. Han tycks alltid vara ute och vandra då det är riktigt kallt. Det var Anna som skulle ut på toa. Helt plötsligt så hörde jag henne prata. Ett ögonblick trodde jag att hon pratade med vår granne. Men då hon sade något om att hon inte ville kliva på honom, så förstod jag att grannen var för stor. Boll underhåller oss med glada kväkningar från sitt bo under golvet. Dessa kväkningar avnjutes bäst under lunchen på verandan. Vi har en känsla att han gillar att vi sitter där och äter.

Min nymf

Din sovande dotter är omöjlig att beskriva. Som du ser så ser man ingenting av henne. I alla fall nästan på ingenting. Men så blir det då temperaturen ligger runt +7 i Tjosan. När jag sover har jag handduk över huvudet. Det betyder väldigt mycket för värmen att inte frysa om knoppen. Vi går nu mot vår femte vinter i Tjosan. Vi räknar med att vi måste bo här en till. Men sedan så jävlar!! Då ska vi njuta och ha det bra.

Jag bytt plåster nu efter duschen. Sorgligt nog har Annas ombry runt min skada dämpats något. Jag kanske behöver riva lite på sårskorpan så jag får lite nytt blod att visa upp.

Men jag tror inte Anna har tid. Matlagning på gång och det vill jag inte störa.

Nu ska jag och mitt plåster få smörgåsar.
Kram på dig gumman

Jan

Här finns flera brev till Stinsan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *