Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Gör flygresan mer behaglig

Om du är en av de som tycker att flygresan känns jobbig för att dina anklar och fötter svullnar upp finns det bra hjälp att få. En av de enklaste och effektivaste sätten att lindra är med hjälp av stödstrumpor. Vidare i artikeln kan du läsa mer om det.

Skaffa stödstrumpor

Du kan köpa stödstrumpor på nätet där utbudet är som störst. Du kan välja mellan olika varianter av stödstrumpor. Det finns även stödstrumpbyxor om du föredrar det, i både tunnare och tjockare material. Är det till exempel varmt kan det vara skönt med ett par tunnare i nylon. Stödstrumpor finns i olika färger, kan ha mönster och ser mer eller mindre ut som en vanlig strumpor eller strumpbyxor. Därmed är de enkla att kombinera med din övriga klädsel.

Så funkar stödstrumpor

Innan du köper hem ett par kan det dock vara bra att ha koll på hur de fungerar. Kort sagt kan man beskriva denna typ av strumpa som en kompressionsstrumpa och det innebär att stödstrumporna ger ett visst tryck längs med anklarna, fötterna och tårna vilket gör att blodcirkulationen ökar. Det leder i sin tur till att du inte riskerar att svullna upp lika lätt. Det är särskilt vanligt att du får problem med fötterna eller vaderna under flygning eftersom du sitter stilla under en lång tid. Dessutom är lufttrycket annorlunda vilket även det påverkar. Med kompressionsstrumpor lättar du helt enkelt på trycket och blodet samlas inte lika lätt vilket underlättar en hel del.