Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Så övernattar du på en flygplats

Ibland blir det inte som man har tänkt sig eller så landar ena planet sent och ditt nästa plan avgår mycket tidigt. Då kan du behöva sova på flygplatsen. Hur får du bra och säker god natts sömn?

Hotell eller vandrarhem

I anslutning till alla större flygplatser finns det hotell och ibland även vandrarhem. Om du vet att du kommer behöva tillbringa natten på en flygplats är det smart att boka boende i förväg. Helst på flygplatsen eller så nära den som möjligt. Särskilt om du ankommer sent eller ska flyga tidigt på morgonen. När du letar efter boende ska du också kolla upp hur du tar dig till och från hotellet/vandrarhemmet. Många gånger går det bussar mellan hotell och flygplatsen. Du vill ha ett boende med bra kommunikationer.

Arlanda

Arlanda kan du både bo på hotell inne på själva flygplatsen samt både hotell och vandrarhem i närheten av flygplatsen. Naturligtvis är det absolut bekvämaste att bo på hotell i Cityterminalen. Men som ofta handlar det om pengar. Ett tips är att boka boende samtidigt som du köper flygbiljett. Om du är ute i god tid kan du eventuellt hitta ett lite billigare hotellrum. I annat fall finns det många boenden i anslutning till Arlanda med direktbuss. Ett roligt och lite billigare alternativ är att bo i Jumbojeten som är ombyggd till vandrarhem. Spännande för både stora och små.

Sova på flygplatsen

Ibland kan du behöva tillbringa natten på en flygplats utan hotellsäng. På alla flygplatser finns det säkerhetspersonal, men du bör ändå ha koll på ditt bagage. Väskorna ska inte ligga lösa. Du kan använda resväskan som fotpall eller som del av din ”säng”. Din handväska eller ryggsäck ska du ha som kudde eller som ”gossedjur”. Trä in ena armen i väskremmarna. Om möjligt gör du det också med resväskan. Du kan också låsa in resväskan i ett bagageskåp. Så har du ett problem mindre. Pass, mobil och plånbok bör du stoppa innanför kläderna. Gör det när du är inne på toaletten. Sedan är det faktiskt smartare att hitta en plats bland andra resenärer, än att sova helt själv. Sannolikheten för att ficktjuvar ska ta något är då mycket mindre. Ett tips är också att sitta på ett kvälls/nattöppet kafé för att få tiden att gå lite snabbare med en bra film på mobilen eller datorn.