Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Skön familjesemester

Det är roligt att åka på familjesemester, i alla fall för det mesta. Ibland kan det vara svårt att få ihop en semester som fungerar både för 2-åringen, 10-åringen och tonåringen.

Familjesemester

En bra familjesemester ger minnen för livet och för er samman som familj. Ni upplever äventyr och får lösa problem tillsammans. Det finns rent av familjer som väljer att göra en längre resa när barnen är små. En av föräldrarna går på föräldrapenning hos Försäkringskassan och den andre är tjänstledig. Oavsett ålder på dina barn, så kan ni göra en resa. Men vilken slags familjesemester det blir beror på hur gamla era barn är.

Små barn

För små barn är det viktigaste att få känna trygghet och få vara med sina föräldrar. Få sova gott på natten och få tid att slappna av och leka på dagen. De bryr sig inte om ni är på en strand på Kanarieöarna eller närmaste badstranden hemma. Om ni är på en varm plats är det viktigt att barnet inte blir uttorkat.

Äldre barn

Barn i mellanstadieåldern är nästan lättast (och roligast) att resa med. De gillar både äventyrsbad och spännande museum. Och ni är fortfarande inte för genanta att umgås med. I den åldern har de också lätt att hitta nya kompisar på resmålet. Tonåringar tycker ofta om familjesemester, även om de kan vara lite truliga innan ni kommit iväg. Ett tips är att låta tonåringen få lite eget utrymme. Sitt säte med bra hörlurar i bilen. Eller få sova på soffan/säng lite ifrån resten av familjen på hotellrummet. De kan också gilla att bli behandlade lite vuxet. Få gå iväg och handla på egen hand eller stanna på hotellrummet någon gång när ni andra ska iväg. Då hinner de varva ner emotionellt och kan hantera livet och resan bättre.