Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Ta bussen och spara på klimatet

Med buss tar du dig verkligen överallt, både i Sverige och i omvärlden. Det går bussar till alla orter och även långt ut på landsbygden. Ett mycket prisvärt och klimatsmart alternativ till att ta bilen.

Bussen och klimatet

En stor fördel med just buss är att du verkligen kan åka buss överallt. Du ska besöka vänner på en annan ort, så kan du enkelt ta bussen dit. En annan fördel är att det finns många busshållplatser. Medan ett tåg alltid stannar mitt i en stad, så kan du med buss åka nästan ända fram till ditt slutmål. Det är också billigare att sätta sig på en buss än att ta bilen överallt.

Resa med buss

Nu för tiden är det också lätt att ta bussen när man ska resa utomlands. Om du ska resa ner till kontinenten kan du ta en buss från Stockholm Cityterminalen eller hoppa på en buss nere i Malmö. Om du ska göra en längre resa är det smart att ta med en termosmugg till kaffe eller te. Sedan fyller du på muggen vid de olika stoppen. Det är också klokt att packa ner en tjockare tröja och eventuellt en filt, då det kan bli lite kallt nattetid på bussar.