Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Vanlife: semester på hjul

Vanlife handlar om att resa och bo i bilen. Det finns personer som bor i sin bil eller husbil på heltid, men de flesta semestrar bara i bilen. Vanlife är en livsstil som växer.

Vanlife

Vanlife som livsstil handlar om att semestra i sin bil, ombyggda van eller husbil. Det är en livsstil för dig som vill ha mycket frihet, älskar att köra bil och vill kunna ta dig överallt. Vissa personer har stora fina husbilar, medan andra använder sin vardagsbil som semesterbil. Personer som gillar vanlife semester inte bara i bilen på sommaren, utan många tycker om att göra minisemestrar på helgerna året om. I Sverige är det främst husbilsägare som håller på med vanlife och då vanligtvis mellan maj och september. I USA och på kontinenten är vanlife och mikrocamping större och vanligare.

Mikrocamping

Att sova i sin vanliga bil som om det vore en husbil kallas mikrocamping. Hardcore vanlife. Om du är intresserad av vanlife och mikrocamping är det smart att läsa bilmagasinet Vi bilägare för att hitta den bil eller van som kan passa dig. Men du kan faktiskt ta din vanliga bil och börjar campa i den. Du hittar mycket inspiration på YouTube.