Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Ta dig till och från flygplatsen

När du ska bege dig på en resa ut i världen som kräver att du flyger behöver du ta dig till och från flygplatsen. Många utlandsresor utgår från Stockholms, och Sveriges, största flygplats Arlanda. Problemet med Arlanda är att det ligger ungefär mellan Stockholm och Uppsala, vilket gör att du behöver åka en bit för att ta dig till flygplatsen. Men som tur är finns det flera bra sätt att ta dig dit och i det här inlägget kan du läsa mer om det.

Med tåg

Ett av de snabbaste och smidigaste sätten att ta dig till Stockholm Arlanda flygplats är med tåg. Från Stockholm central utgår Arlanda express. När du tar det tåget tar det dig bara 18 min från Stockholm central till Arlanda. Du kan köpa biljetter online och välja mellan enkelbiljett eller tur och retur. Förutom att Arlanda express finns kan du också stanna vid Arlanda när du åker ett vanligt tåg om du kommer norrifrån.

Taxi

Många väljer att åka taxi när de ska till och från flygplatsen. Då slipper de ta bilen till flygplatsen och betala för långtidsparkering. Det är oftast lätt att få tag på en taxi direkt när du landar. Men det kan också vara bra att vara ute i god tid och boka taxi i förväg för att du ska slippa vänta.

Buss

Det går också att åka buss till flygplatsen. Oavsett om du ska till Arlanda eller Östersund/Åre airport finns det bussar som har direkta linjer till flygplatsen.