Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Så reser du bekvämt utan ilningar i tänderna

Att resa bort får gärna innebära vila och positiva upplevelser. Tyvärr kan ilningar i tänderna utgöra problem som är svåra att undvika på resan. Då kan det vara uppskattat att få råd och hjälp med detta. Genom att ta hjälp av oralcare.se kan du resa bekvämt och må bra. För längre resa kan det dessutom vara bra att kolla upp orsaken innan resan.

Varför det ilar eller isar i tänderna

Mat och dryck kan orsaka plötslig och snabbt övergående smärta i tänderna. Det förekommer oftast då maten eller drycken är kall. Om detta förekommer ofta och känns jobbigt bör orsaken undersökas av en tandläkare eller tandhygienist hos oralcare.se. Smärtan kan orsakas av ett hål eller en spricka i tanden. Tandborstning som irriterat tandköttet kan blotta den känsliga

rothalsen. Att gnissla eller pressa tänder på natten kan också orsaka smärta i en tand som då belastas mer. Viss mat och dryck kan orsaka frätskador på tänderna, liksom sura uppstötningar och kräkningar. Tandvärk som är konstant och regerar med smärta vid både värme och kyla kan behöva undersökas på en gång.

Hur en undersökning går till

Hos oralcare.se undersöks tänderna för att hitta sprickor, skador eller karies. Genom att knacka på en tand eller bita ihop hårt kan en ömmande tand göra sig tillkänna. Även tandköttet undersöks för att hitta platser där tandköttet dragit sig tillbaka och blottat tandroten, där det också kan finnas nötningar på grund av att tanden borstats för hårt. Känslighet för kyla kan triggas genom att blåsa luft på tanden. En röntgenbild kan ofta visa det som inte syns.

Packa rätt på resan

Att packa inför resan är ett viktigt steg för känslan av att vara på väg. Även om packningen känns komplett kan det vara bra att se över tandvårdsprodukterna och ta med det som behövs. Vid flygning där bagaget endast består av handbagage är det viktigt att se över flygbolagets regler för de vätskor som får tas med.

Så kan ilningar i tänderna åtgärdas, lindras och förebyggas

Behandlingen beror på orsaken till ilningarna. Hos tandläkare hos oralcare.se kan en lack med fluorid göras, hål lagas och en bettskena tillverkas. Vi kan också visa tekniker för tandborstning som inte skadar tandköttet. För hantering av ilningar hemma finns det produkter att köpa. Vissa sorters tandkräm är anpassade för just ilningar, de innehåller kaliumnitrat eller kaliumcitrat. Det finns även fluoridsköljning eller fluoridgel. Sur mat som frukt, juice och läsk kan fräta, och då ska tänderna inte borstas inom en timme.

Kontakta oss och få mer information

Våra kliniker finns på flera platser i landet. Besök gärna vår hemsida oralcare.se eller ring oss för mer information. Vår kunniga personal har stor erfarenhet av att hjälpa till med ilningar i tänderna.

Att resa