Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Kortare resor kan vara lika roliga som utlandsresor

Det är alltid kul att resa utomlands och besöka olika länder och kulturer. Men tyvärr är det inte alla som har möjlighet att göra detta. Det beror ofta på att det kan kosta en hel del. Skulle du ha en liten budget för resor och gärna vill göra något kul under semestern finns det flera saker du kan göra här i Sverige.

Besök sommarstugan

Om du äger en sommarstuga kan det vara väldigt trevligt att besöka den istället för att åka utomlands. Ett stort plus är dock om du har en ”finare” stuga där du kan spendera ett par veckor utan några problem. Varför inte ta en stund och inreda stugan ordentligt? Det kan räcka att du väljer ut lite möbler till vardagsrummet, sovrummet, köket och badrumsmöbler som passar bra. Det är inte alla stugor som har ett riktigt badrum, men skulle du ha det kommer din komfort höjas en hel del med rätt badrumsmöbler. Med badrumsmöbler behöver det inte innebära alla som finns, och i högsta kvalitet. Det finns mindre och billigare alternativ.

Vad du kan göra vid sommarstugan

Det finns en hel del saker att göra vid sommarstugan. Om du inte behöver inreda och renovera stugan kan du passa på att bara slappna av och njuta av vädret. Du kanske har ett par lekar du kan roa dig med tillsammans med familjen. Ligger stugan nära en sjö kan du bada, eller varför inte åka ut på en fisketur?

Husbilssemester

Ett annat alternativ för hur du kan resa är om du äger en husbil. Det kan vara väldigt trevligt att ta husbilen på en resa genom Sverige och stanna till på olika platser för att se vad som finns. Men när du bestämmer dig för att åka på semester med husbilen finns det ett antal saker du bör tänka på.

Planera noga innan du åker

Innan du börjar köra är det viktigt att du har planerat rutten som du vill åka på. Du bör även planera var du/ni ska stanna och var övernattningen ska ske. Men samtidigt är det viktigt att du är lite flexibel ifall du skulle stöta på en plats som ser vacker ut. Du kan hitta flera juveler som gömmer sig runt om i landet.

Packa smart

En annan sak som är viktigt är att du packar smart. Du behöver självklart sköna kläder, eventuella resedokument, mat och så vidare. Men du får inte glömma bort att packa ner USB-kablar, våtservetter, ficklampor, första hjälpen-låda och sådana saker.

Organisera husbilen

Glöm aldrig att organisera din husbil innan du åker iväg. Det kommer bli lättare om du känner till var allting finns, speciellt om du har barn med dig eller reser med många personer.

Bestäm var och när du ska sova

Även om du har en idé om var du ska stanna och sova är det bra om du bäddar sängen innan du börjar köra. Det kan hända saker som innebär att du måste stanna tidigare än vad du räknat med. Då är det skönt om du har en färdigbäddad säng så du kan parkera och hoppa i säng direkt.