Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Rätt hudvård under utlandsresan

Efter alla restriktioner som pandemin innebar, är det många som nu kommit i gång att resa igen. Att resa utomlands är alltid en speciell känsla, oavsett vart det bär av. Men för att få njuta av utlandsresan så mycket som möjligt finns det en del saker att tänka på när det gäller hudvård, och i synnerhet om du har en känslig hud.

Du kan behöva skydda huden mer med hudvård när du reser till varma länder än du gör i vanliga fall. När du reser med flyg finns det dock vätskerestriktioner som gör att du riskerar att få slänga hudvård på flygplatsen om du inte läst på ordentligt. Det kan dock vara värt att ta med dig din egen hudvård på resan, så du slipper experimentera med nya produkter och ingredienser under semestern.

Att ta med hudvård på flyget

När du reser med handbagage är det nämligen begränsat hur mycket vätska du får ha med dig. Många tror att man får lov att ha med sig totalt 1 liter vätska, men det stämmer inte. Varje behållare du har med dig får max rymma 100 ml, och alla behållare med vätska måste få plats i en plastpåse som rymmer max 1 liter. Eftersom behållarna också ska rymmas i plastpåsen som rymmer max 1 liter, så får inte en liter vätska plats. Du kan köpa resebehållare i rätt mått som du häller hudvård och hygienprodukter i, alternativt kan du köpa din hudvård i förpackningar som rymmer max 100 ml. Observera att du inte kan ta med en behållare som rymmer mer än 100 ml, oavsett om vätskan i den uppgår till mindre än 100 ml.

Hudvård för sydligare breddgrader

Det är alltid viktigt att skydda huden från solen på utlandsresan, och i synnerhet om du reser på sommaren eller till ett varmare land. Det kan vara en bra idé att ta med både solskyddsfaktor för huden och skydd för håret, då även det kan skadas av UV-strålarna. Det finns solskyddskrämer specifikt för ansiktet, vilket ger en mindre kladdig och oljig känsla än solskyddsfaktor för hela kroppen. Om du är väldigt känslig för den feta känslan en del solskyddskrämer kan ge i ansiktet, är det viktigt att du hittar en som du trivs med så att du inte undviker att använda den.

Varför ta med hudvård och inte köpa?

Att shoppa på utlandsresan är ofta kul, men har du en känslig hud finns det risk för problem om du provar nya produkter. Det kan vara svårt att hitta rätt hudvård till en känslig hud, så när du väl hittat rätt vill du troligen slippa prova dig fram. Det finns även risk att andra regler för ingredienser gäller, beroende på vilket land du rest till, samt att du inte har koll på språket och därför inte kan läsa dig till hudvårdens alla egenskaper och ingredienser. Handlar du med känslig hud ändå hudvård utomlands, kan det kanske kännas skönt att få prova de nya produkterna i lugn och ro där hemma i stället för att ha dem som det enda alternativet på utlandsresan. Men återigen, tänk på vätskemängden.