Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Upptäck Sverige med bilen

Många uppskattar enkelheten med bilresor. Med bilresor är det oftast inte själva destinationen som är det roliga utan vägen dit. Alla har dock inte en bil att göra bilresor med och då kan det bli aktuellt att köpa en. Det är fördelaktigt att köpa en begagnad bil då man får mycket bil för pengarna. Det gäller bara att hitta en bra begagnad sådan.

Hur långt ska en begagnad bil ha gått?

Begagnade bilar finns det gott om och om man planerar att köpa en bil gör man bäst i att köpa en begagnad. Nya bilar förlorar nämligen en stor del av sitt nypris så fort de har kört några mil och därför finns det många bra och begagnade bilar att köpa till ett väldigt bra pris. Frågan som många ställer sig är: hur långt ska en begagnad bil ha gått? Det finns egentligen inget rätt svar på det då det beror helt på vad man söker för typ av bil. Dock bör miltalet ligga under 7000 om man vill vara på det säkra med att bilen fortfarande har mycket kvar att ge. En gyllene regel att förhålla sig till är att ju färre mil desto bättre.

Om du planerar att använda din bil till många och långa roadtrips är det fördelaktigt att köpa en bil med så låga mil som möjligt. Allt över 12.000 mil är mycket och när bilen kört mer än så kan man förvänta sig att vissa saker börjar krångla med den. Med det sagt är det väldigt individuellt från bil till bil. Vissa märken krånglar mer och tidigare än andra. Det är samma sak med bilar som med allt annat, en del har helt enkelt bättre kvalitet.

Njut av din bil på Sveriges vägar

Att resa med bilen är underbart på många sätt. Det ger en frihet som många andra färdsätt inte gör då man själv styr över var, hur och när man kör. Att fritt kunna bestämma om man ska stanna på olika ställen eller ej är halva nöjet med färden. Om man älskar att åka bil är det ett perfekt sätt att upptäcka Sverige. Vi har många fina platser att upptäcka, både längs kusterna och in mot land. Föredrar man att njuta för varje meter kan man med fördel välja att färdas på de mindre och gamla vägarna. Det finns oftast mindre och väldigt mysiga vägar som förr var det enda sättet att ta sig från A till B med bilen innan de stora trafiklederna och motorvägarna byggdes nära intill.