Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Så reser du billigt

Många älskar att resa men gör det sällan då det oftast kostar en del. Det går dock att komma billigt undan om du känner till knepen. För att resa billigt gäller det att du är flexibel och lägger ner lite tid inför resan. Det gäller att inte vara alltför kräsen när det handlar om flyg, boende och mat.

Priserna för en resa varierar även en hel del beroende på vilken destination du åker till. Vill du resa billigt är ett bra tips att titta på destinationer som inte är så populära. Här kan du hitta en hel del guldkorn som bjuder på vackra miljöer, bra mat och trevlig befolkning.

Resa jorden runt

Vem vet, du kanske får mersmak att resa efter ett besök på någon av de mer oväntade resmålen. Känner du för att göra en resa jorden runt och lämna det vardagliga livet kan du värdera bostad för att se vad du kan få. Det är ett bra sätt att få veta vad din bostad faktiskt är värd. Många som väljer att flytta utomlands eller att bara resa runt väljer att sälja allt de har i Sverige. Speciellt om du ska vara borta i flera månader. När du reser runt i flera månader är det vanligt att du bokar hostel och kanske inte alltid sover ensam i ett rum. Det finns billiga alternativ där du sover i ett flerbäddsrum.

Billiga resmål

När det gäller resmål finns det en hel del att välja mellan. Du kanske har funderat på att värdera bostad för att sedan kunna resa runt. Till exempel är Kambodja, Vietnam, Rumänien och Filippinerna billiga resmål. För de som är intresserade av Asien är Laos prisvärt. Thailand är ett populärt resmål men vill du göra resan billigare bör du sikta in dig på norra Thailand. De ovannämnda destinationerna är inte bara billiga att resa till utan det är även billigt att vara där. Aktiviteter som snorkling med mera kan gå på så lite som 50 kr. Det finns även massor av gratisaktiviteter som vandring, besök på museum och historia platser.

Hitta billiga flyg

Utöver att hitta billiga destinationer kan du även spara in mycket pengar på flyg. Här är det bra att inte stressa utan att ta sin tid och jämföra olika flygbolag med varandra. Det kan ibland också vara förmånligt att boka sista minuten-flyg. Då kan du också komma billigt undan men då gäller det att du är flexibel angående destination. Flygbiljetter brukar också vara billigare under obekväma tider och dagar. Det är även billigt om du bokar flyg med flera stopp. På så sätt blir resan längre men du kan hitta flyg för bara några hundralappar.