Portugal-alentejo.se – Allt om resor och semester

Förbered resan till Portugal med gott vin!

Dags att resa igen? Lyckans ost om du valt Portugal – en helt underbar destination att resa till, för att inte tala om de goda dryckerna som finns där. Det trevligaste sättet att komma i stämning på, och förbereda resan, är att köpa ett smakrikt portugisiskt vin och ha en inspirationskväll på hemmaplan innan det bär av.

Vackra Alentejo i Portugal

Ett säkert resmål i Portugal är Alentejo regionen som är en av sju regioner i Portugal och landets största vinregion. Den löper mellan Tagusfloden och Algarve. I öster gränsar denna vackra region till Spanien och i väster mot Atlanten. Det är en lantlig och spännande region med flera olika druvsorter och viner. Det finns både röda och vita druvsorter, bland de röda är Alicante Bouschet och Abudante vanliga och bland de vita druvorna ser man ofta välkända Chardonnay och Arinto. Bergarter som granit, krita och skiffer ger en bredd av smaker på druvsorterna. Om druvan växer i flodens närhet blir det fruktiga och lite lättare viner i jämförelse med de druvsorter som växer högre upp i norr. Dessa viner blir fylligare och smakrikare.

Planera resan över ett glas vin

Du kan enkelt beställa de goda vinerna från Alentejo på den välkända vinsajten vinoteket.se. Sajten är ett himmelrike för vinälskare och man utbildar samtidigt sina kunder. Det finns gedigen vinkunskap på vinoteket.se och ett brett väl utprövat sortiment. Här kan du bland annat prova Flor De Sal-vinerna från Ervideira i Alentejo. Ervideira har gamla anor då man sysslat med vinproduktion sedan 1880. Verksamheten och yrkeskunnandet har nedärvts och idag drivs vingården av familjens fjärde och femte generationer. Du kan köpa både rött och vitt Flor De Sal på vinoteket.se, och när du kommer till Portugal, varför inte ta en tur till Ervideira.

I Alentejo finns vingårdar med olika specialiteter. Det finns också gårdar med veganskt vin där man plockar druvorna för hand och bevarar en mycket naturlig miljö. De flesta av Alentejos vingårdar håller mycket hög klass. Om du har barn med dig på resan finns det läckra alkoholfria fruktdrycker att köpa.

Beställ på vinoteket.se

Vinoteket.se har många fördelar. Förutom det breda sortimentet, är den fria frakten och leverans till din dörr mycket uppskattad. Man kan också prenumerera på viner med regelbunden leverans. Det är alltid lika spännande att diskutera vin med vinoteket.se och få goda råd och nya tips från dem. Här finns också olika lådor med flera vinsorter i att beställa.